Alles waar je ogen van gaan sprankelen,
moet je doen

Wat is hypnotherapie?

Hypnotherapie is een (psycho)therapie waarbij trance wordt ingezet als hulpmiddel. Het is een vorm van diepe ontspanning en veranderd bewustzijn. In deze staat kun je contact maken met je onbewuste of innerlijke binnenwereld, zoals het ook wel wordt genoemd. 

Trance is vergelijkbaar met het gevoel van dagdromen. We hebben er allemaal dagelijks mee te maken. Denk maar eens aan een moment waarin je zo geconcentreerd bent, dat je alles om je heen even vergeet. Of het moment dat je in de auto rijdt en je je realiseert dat je een afslag hebt gemist.

Wat levert het op?

Hypnotherapie helpt bij het verbeteren en versterken van positieve gevoelens

  • hervinden van je veerkracht
  • het beheersbaar maken van faalangst
  • contact herstellen met je innerlijke kracht
  • meer leren genieten
  • vinden van meer balans
  • verkrijgen van meer ontspanning of het verminderen van stress

Of het vinden van dat ene lichtpuntje waardoor jij weer vooruit kunt, of het nét even anders kunt zien en doen.

Hoe werkt hypnotherapie?

Bij hypnotherapie wordt doelbewust gebruik gemaakt van natuurlijke tranceverschijnselen. Het wordt alleen therapeutisch ingezet, om zo verandering te krijgen in een bepaald gevoel, gedachte of gedrag. Iedereen kan leren om in trance te gaan. Bij de één gaat dit sneller dan bij de ander. Wanneer je in trance gaat, kun je merken dat er een diepe ontspanning en verhoogde concentratie ontstaat. Je bent in staat om meer contact te maken met je gevoel. Het is belangrijk om te weten dat er volledige controle blijft over lichaam en geest. 

Wanneer je in trance bent, verdwijnt het denken tijdelijk meer naar de achtergrond en er ontstaat ruimte voor het onbewuste. Door je te concentreren op je innerlijke binnenwereld, ontdek je mogelijkheden in jezelf, waarvan je je eerst niet bewust was.

Inzichten komen dus helemaal uit jezelf. Uit jouw onbewuste. Niemand vertelt je wat je moet doen. Wel krijg je begeleiding in de zoektocht naar het vinden van je eigen antwoorden.

Het verloop van je proces ligt dan ook volledig bij jezelf. Je krijgt ondersteuning bij het bewust maken van onbewuste (oude) overtuigingen, strategieën of andere processen. Het kan dat hierbij emoties gevoeld worden. Soms is het nodig om die te erkennen en te uiten, om daarna los te kunnen laten. Dan kunnen nieuwe inzichten ontstaan, die je vooruit helpen bij het oplossen van een probleem. Tenslotte ben je als cliënt wel ten alle tijden zelf verantwoordelijk voor je eigen proces.

Binnen de hypnotherapie bestaan verschillende behandelmethoden. De methoden die bij lux…therapie gebruikt worden zijn: Ik-versterkende technieken, Delenwerk, Regressie, Reïncarnatie, Zelfhypnose, Tijdlijntherapie, Sociaal Panorama, Pijnveranderingstechnieken en Losmakingsrituelen. Daarnaast wordt  ook gebruik gemaakt van andere therapievormen zoals BJT/DRT (een afgeleid van EFT en EMDR) en Ontspannings- en visualisatieoefeningen.

Hypnotherapie

Een effectieve behandelmethode bij psychische en lichamelijke klachten. Het basisuitgangspunt is dat het onbewuste weet wat goed is voor jou. Het weet dus ook wat jij anders kunt doen, om weer in je kracht te komen.

Privacyverklaring

Aanmelden voor nieuwsbrief

Vul dan je naam en e-mailadres in zodat je akkoord gaat om in de toekomst nieuwsbrieven te ontvangen:

Aanmelden
Contact

Margriet Gruiters
06 15123414
margriet@luxtherapie.nl
www.luxtherapie.nl

Praktijkadres
J. v. Beierenstraat 4, Woudrichem

kvk:     71298215
nbvh:  17023
rbcz:   180793R
scag:  16879